Saturday, April 27, 2013

Oi onnea!

Huomasin tänään työpäivän aikana kokevani suuren onnellisuudenpuuskan. Ja tajusin sen johtuvan tästä laihdutusprojektista, jonka tunnen tällä hetkellä olevan onnistumisasteella. Ehkä nään jo sieluni silmin muuttuneen kehoni, johon toivottavasti olen tyytyväinen. Tai sitten olen onnellinen siitä, etteivät työvaatteet purista päällä. Tai siitä, että saan syödä - usein ja oikein.

Ennen kuvittelin, että laihduttaja saa syödä vain porkkanaa ja juoda vain vettä. Hieman karrikoitu esimerkki, mutta todellinen. Lisäksi mielessäni jyskyttävät muiden ihmisten onnistumistarinat: -10 kiloa kuukaudessa. En mie vaan sellaiseen pysty.

Ja miksi pystyisin, kun terveellinen painonpudotus on puoli kiloa viikossa. Tekee muuten vain vähän yli kaksi kiloa kuussa!

"Dieettiini" kuuluu 1500 kcal päivässä. Kuulostaa mielettömän vähältä, mutta on itse asiassa aika paljon ruokaa. Katsokaapas huvikseen, kuinka paljon kaloreita yksi pussillinen sipsejä tai karkkeja sisältää. Itsekin naureskelin ennen sille, että niissä oli laskettu aivan surkean pienen annoksen kalorimäärä siihen taulukkoon. Mutta aivan - jo sellainen hiiren annos sisältää paaaaaaljon kaloreita. Voitte varmaan arvata, että sipsit ja karkit eivät kuulu uuteen ruokavaliooni...

Tänään tein pitkästä aikaa taas liikuntaan liittyvän ostoksen - Cittarilla oli ulkoiluvaatteet jopa -40% ja mie löysin itselleni uudet ulkoiluhousut entisten kulahtaneiden (ja 8 vuotta vanhojen) tilalle.

No comments:

Post a Comment